18 серпня завершила роботу 20-а сесія Черкаської обласної ради.

Про основні питання, які розглядали депутати, розповів начальник Черкаської ОВА Ігор Табурець, передає ChesnoNews.

“По-перше, тепер Черкащина з актуалізованою програмою для ветеранів і членів їхніх сімей на 2023-2027 роки. Пам’ятаєте, я її анонсував на нещодавньому Регіональному ветеранському форумі. Це – наш дороговказ для комплексного вирішення нагальних питань. Окрім того, із обласного бюджету спрямовано ще 29 млн грн на підтримку Сил безпеки та оборони.

Ще одна важлива бюджетна зміна стосується будинку в Умані, в який влучила російська ракета. Передбачили 67,6 млн грн отриманої субвенції від держави та ще 7 млн грн від Умані на його реконструкцію. Додам, що найближчим часом очікуємо проектно-кошторисну документацію по цьому об’єкту від розробника – стадію П, що дасть змогу оголосити процедуру закупівлі.

Також депутати ухвалили розроблену нами в ОВА комплексну програму підтримки внутрішньо переміщених осіб. Соціальний супровід, медичне і освітнє забезпечення, сприяння в релокації бізнесу та працевлаштуванні, співпраця з міжнародними організаціями – це якщо коротко про її ключові напрями” – зазначив Ігор Табурець.

Також обласні обранці розглянули питання управління комунальним майном, підтримали призначення Валерія Трохименка на посаду директора Черкаського обласного дитячого кардіоревматологічного санаторію “Городище”, передачу “швидких” від Центру Екстренки до лікарень у районах та низку технічних рішень, ухвалили зміни до обласних програм, що стосуються сфери освіти, соціального захисту, територіальної оборони, підтримали ініціативу щодо придбання техніки для інженерного підрозділу ДСНС, аби вони могли ефективніше виконувати завдання, затвердили нову програму поповнення бібліотечних фондів, та заслухали керівника Черкаської обласної прокуратури Ігоря Домущея, який представив інформацію про діяльність органів прокуратури за перше півріччя поточного року.