Готовність КП «Черкасиводоканал» до роботи в зимовий період перевірив перший заступник міського голови Сергій Тищенко. Куратор відвідав підприємство, поспілкувався із керівником та колективом і ознайомився із матеріально-технічною базою.

Про це інформує пресслужба ЧМР, передає ChesnoNews.

За словами директора КП «Черкасиводоканал» Івана Сухарькова, завдяки підтримці Черкаського міського голови Анатолія Бондаренка, виконавчого комітету та депутатського корпусу підприємству вдалося добре підготуватися до зими і не лише забезпечити жителів Черкас цілодобовим і якісним водопостачанням і водовідведенням, а й наростити потужності. Також КП «Черкасиводоканал» допомагає іншим населеним пунктам, які постраждали від російської агресії. Забезпечували підвіз води у Нікополь, беруть участь у відбудові Херсонщини у рамках програми «Пліч-о-пліч» та допомагають відновлювати водопостачання у Смілі.

На випадок блекаутів на водоканалі є більше 30 потужних генераторів, придбаних за кошти бюджету і донорів. А нещодавно підприємство отримало генератор потужністю 1000 кВт в рамках благодійної допомоги від Governmental Agency for Strategic Reserves (Польща). Цей потужний агрегат японського виробництва, за потреби, буде використовуватися для забезпечення роботи насосного обладнання на очисній станції. Крім того, на підприємстві наявні пересувні генератори, якими у разі необхідності водоканал може підсобити іншим організаціям.

Також керівник водоканалу Іван Сухарьков продемонстрував Сергію Тищенку нову автотехніку. Легкове авто Форд Фокус підприємство отримало в рамках гуманітарної допомоги від німецьких благодійників. Обладнання «Черкасиводоканалу» передали за підтримки Управління водного господарства м. Деггендорф та ГО “ГОУЛОКАЛ” з метою забезпечення стабільності Водного сектору України в умовах збройної агресії російської федерації. Автомобіль нині використовується для забезпечення потреб лабораторії підприємства.

Окрім цього, водоканал придбав каналопромивну машину об’ємом цистерни 8,0 м3 з нержавіючої сталі сучасного зразка. Її було придбано за кошти міського бюджету відповідно до програми капіталізації комунальних підприємств Черкаської міської ради.