Дієтолог з Індії Пуджа Махіджа розповіла, які продукти не можна їсти на голодний шлунок. За словами фахівця, 5 продуктів шкодять нашому здоров’ю.

Дієтолог закликає відмовитися від вживання кави та чаю відразу ж після пробудження: “Подумайте двічі, перш ніж пити чай або каву, прокинувшись з ранку. Чашка кави може сильно підвищити рівень кислотності в шлунку”.

За словами Махіджі, слід утриматися від алкогольних напоїв, якщо перед цим ви не їли. Спиртне без їжі дуже швидко потрапляє в кров і викликає сильне сп’яніння.

Ще одна шкідлива звичка — це жувальна гумка. Пуджа Махіджа пояснила: “Жуйка провокує виділення додаткової кількості шлункового соку, що негативно позначається на слизовій оболонці порожнього шлунку, і може спровокувати запалення та виразку”.

Варто відзначити, що дієтолог радить не вступати в конфлікти або суперечки на голодний шлунок. Це пов’язано з тим, що у голодної людини знижений рівень цукру в крові і вона більш схильна до емоцій.

Наостанок Махіджа рекомендує перед походом за продуктами перекусити. Багато досліджень підтвердили, що голодні люди купують більше продуктів, ніж їм потрібно.