Представник ГУР Міноборони України Андрій Юсов повідомив у коментарі Суспільному, що підрозділи Головного управління розвідки провели висадку на території Криму — спецоперація відбулася за взаємодії з військово-морським флотом.

“В рамках спецоперації відбулась висадка особового складу на території півострова. Головне управління розвідки з взаємодією з військово-морським флотом провели спецоперацію, цілі досягнуто, втрат серед особового складу немає. Всі деталі ми не розкриваємо, є втрати серед особового складу противника, а також серед сил та засобів. Інформація щодо кількості втрат уточнюється”, — сказав Юсов.

Він уточнив, що українські військові вже повернулись після спецоперації, виконавши поставлені завдання, а сама операція “носила характер рейду”.

Як повідомляли раніше «Крим.Реалії», у тимчасово окупованому Криму поблизу села Маяк на мисі Тарханкут пролунали вибухи. Там відбувся бій із залученням авіації. «З 5 годин ранку біля населеного пункту Маяк на мисі Тарханкут були чутні вибухи, повідомили нас місцеві джерела. Крім того, наші джерела в українській розвідці підтвердили, що в цьому районі стався бій за участю плавзасобів і авіації. Подробиці доки не уточнюються», – йшлося у повідомленні.

Як відомо, у Маяку розташована база 3-го радіотехнічного полку у складі радіотехнічних військ Повітряно-космічних сил Росії. Також на Тарханкутському півострові є радіолокаційний вузол — РЛС Небо-М та РЛС Каста-2Е2. По периметру підготовлено позиції для ППО.