Індонезійські урологи провели дослідження та встановили, що певні методи отримання сексуального задоволення можуть допомогти позбутися каменів у нирках і дискомфорту.

Відомо, що близько 10% дорослого населення Землі страждає від каміння у нирках.

Людям, які мають каміння невеликого розміру, медики зазвичай рекомендують вживати багато рідини та ліки, які мають розслабляти м’язи сечовивідних шляхів для прискорення процесу відходження. Якщо ж камінь надто великий, то можливе використання хірургічних методів для ручного видалення чи дроблення каміння на дрібніші шматки, які можуть покинути нирки самостійно.

Нещодавно науковці встановили, що шийка сечового міхура скорочується та розслабляється завдяки оргазму та сім’явипорскування. Це може сприяти виведенню каменів у нирках. Під час розслабляння м’язів сеча та камені, які знаходяться у нирках, можуть легко пройти через уретру.

Вплив сексуальної активності на те, скільки каменів у нирках виділяється та скільки часу це займає, вирішили перевірити урологи з Університету Айрлангга в Сурабаї (Індонезія). Вони вивчили результати кількох досліджень, куди залучили 406 учасників.

Піддослідні поділилися на три групи: перша займалася сексом 3-4 рази на тиждень, друга мастурбувала аналогічну кількість разів, а третя утримувалася від отримання сексуального задоволення. Виявилося, що у сексуально активних людей каміння виходило з нирок у 5,7 разів більше, ніж у неактивних.

Більше того, перші дві групи зменшили відчуття дискомфорту та на 62% випадків менше потребували використання знеболювальних засобів. Також було встановлено, що серед сексуально активних людей на 20% знизилася частка тих, хто потребував процедури дроблення каменів у нирках.