Мешканців та гостей Черкас запрошують переглянути благодійну воєнну фотовиставку «Небесний фотограф» і приєднатися до допомоги захисникам України. Автор світлин – Максим Бурда, солдат ЗСУ, фотограф і активіст міста Ковеля, який загинув 26 січня 2023 року біля Бахмута.

На фотовиставці, яка відкриється 29 серпня о 17:00 в обласному художньому музеї, представлять майже 200 робіт Максима Бурди. Він зробив їх за 11 місяців перебування на військовій службі.

Відвідувачі зможуть придбати фотороботи, листівки, наліпки, магніти, футболки та худі з фото на виставці. Частина коштів з продажу буде перерахована до благодійного фонду «Янголи Азову».

До повномасштабної війни Максим Бурда працював весільним фотографом, був співзасновником молодіжного хабу «Ватра – правильний простір», учасником Молодіжної ради міста Ковеля, членом партії «Національний корпус», доброволецем ТрО Волинської області.

24 лютого 2022 року він добровільно приєднався до лав Збройних Сил України, хоча був комісований через хворобу хребта, і міг творити далі, допомагаючи армії. Під час вступу до ЗСУ обрав для себе символічний позивний – «Фотограф».

У складі 3-Ї Окремої Штурмової Бригади Максим вправно керував БпЛА, філігранно наводив артилерію на ворога, завдяки чому було ліквідовано велику кількість росіян. Навіть перебуваючи під постійними обстрілами, він фіксував на світлинах побут, навчання, портрети своїх побратимів, непрості емоції війни.

У листопаді 2022 року Максим створив Телеграм-канал «Military photographer», присвячений воєнній фотографії.

Збройні Сили України неодноразово публікували його роботи на своїх офіційних сторінках. Він отримував пропозиції про організацію персональних фотовиставок у різних містах України.

Після закінчення війни Максим Бурда мріяв організувати фотовиставку воєнних світлин за весь час перебування на військовій службі.

Тепер мрію Максима втілюють його кохана та мама Ірина Миколаївна. Вони представили посмертну воєнну фотовиставку свого Небесного Фотографа вже у 6 містах України. Черкаси будуть сьомим містом.

Виставка діятиме в Черкаському обласному художньому музеї до 29 вересня включно.

Адреса музею: вул. Хрещатик, 259. Телефон для довідок: 0472 – 37 – 28 – 77.