У Черкаському районі цього тижня попрощалися із захисниками, які віддали за Україну найцінніше – своє життя.

Про це інформує начальниця Черкаської РВА Валерія Бандурко, передає ChesnoNews.

  • У Черкаській громаді, захищаючи свободу і незалежність, загинули Федотов Максим і Савченко Володимир.

Максиму Федотову було 33 роки. 19 червня 2023 року Максима Ігоровича призвали на службу до лав ЗСУ. Він виконував обов’язки стрільця у парашутно-десантному батальйоні. Вірний військовій присязі, воїн загинув у бою на Луганщині.

Володимиру Савченку було 38 років. Після закінчення школи №12 Володимир отримав спеціальність правознавця у Черкаському економіко-правовому коледжі та «Міжрегіональній академії управління персоналом». Після закінчення навчання працював у СПМО «Титан» ВДСО при УМВС України, потім – у службі безпеки та інкасатором у «Приватбанку». Працював у ТОВ «Світ Ласощів», СТОВ ім.Шевченка. Також займався підприємництвом. Із початком повномасштабного вторгнення росіян став до лав ЗСУ. Служив командиром відділення кулеметного взводу батальйону оперативного призначення. Досвідчений воїн загинув на Запоріжжі.

  • У Камʼянській громаді захищаючи свободу і незалежність, загинув Драган Сергій.

Сергію Драгану було 43 роки. Загинув житель села Лузанівка, Кам’янської громади з вересня. Герой віддав своє життя, виконуючи військовий обов’язок, захищаючи Україну.

  • У Смілянській громаді захищаючи свободу і незалежність, загинув Дишлюк Віталій.

Віталію Дишлюку було 48 років. Після закінчення освітнього закладу працював у місцевому лісничому господарстві. В 1993 році був призваний на військову строкову службу, яку проходив у військово-морських силах ЗСУ. Після служби в армії працював у ВСП Локомотивне депо ст.ім.Т.Шевченка Одеської залізниці слюсарем. Створив сім’ю, мав доньку та сина. В кінці 2022 року був мобілізований. Служив стрільцем відділення охорони 2 взводу. Із своїм військовим підрозділом захищав нашу країну на східному напрямку.

  • У Тернівській громаді захищаючи свободу і незалежність, загинув Кочерженко Володимир.

Володимиру Кочерженку було 36 років. Герой віддав своє життя, виконуючи військовий обов’язок, захищаючи Україну. Служив старшим оператором відділення протитанкових ракетних комплексів взводу вогневої підтримки 5 аеромобільної роти. 31.08.2023 року загинув під час виконання бойового завдання із захисту територіальної цілісності Батьківщини на Луганському напрямку внаслідок артилерійського обстрілу.

  • У Чигиринській громаді захищаючи свободу і незалежність, загинув Чорний Андрій.

Андрію Чорному було 36 років. Народився в м. Чигирин. Працював зварювальником на Кременчуцькому заводі, далі – різноробочим. У 2022 році боєць був призваний за загальною мобілізацією до лав ЗСУ. Захищав рідну землю на посаді старшого навідника мінометного взводу мінометної батареї механізованого батальйону.

Вони загинули за мирне небо над нашими головами! Наш обов’язок віддати належну шану Героям та робити усе можливе, щоб не втрачати наших захисників!

Честь і слава полеглим воїнам-захисникам України! Щирі співчуття рідним і близьким.