16 вересня юнацька команда черкаського ФК ЛНЗ в рамках сьомого туру Чемпіонату України U-19 вдома приймала однолітків з львівського “Руху”.

Гості вийшли на поле “ЛНЗ Арени” вийшли в статусі діючих чемпіонів України і одних з лідерів поточної першості.

Львів’яни з перших хвилин захопили ініціативу, хвиля за хвилею накочуючи свої атаки на ворота черкасців, та впевнено діяв у “рамці” ЛНЗ U-19 Вадим Гайдай. Та на 20-й хвилині навіть майстерність воротаря не завадила “Руху U-19” відкрити рахунок: гол зі штрафного забив Андрій Столярчук.

Після пропущеного м’яча черкасці вирівняли гру, проводячи небезпечні атаки на ворота львів’ян. В одній з таких атак, на 44 хвилині, друге попередження (“за симуляцію”) отримав капітан ЛНЗ U-19 Едуард Суханов, залишивши команду в меншості на більшу частину матчу.

Другий тайм пройшов за ігрової і територіальної переваги “Руху U-19”, яка втілилась у гол на 77 хвилині: простріл з флангу замкнув Максим Бойко.

Після другого пропущеного м’яча юні черкасці не опустили руки і продовжували шукати щастя біля воріт суперника в нечисельних контратаках, в одній з яких, на 88 хвилині, Олександр Гриб вдало виконав штрафний з-за меж карного майданчика.

Останні хвилини пройшли в обопільних атаках, та рахунок на табло більше не змінювався: мінімальна поразка господарів 1:2.

Чемпіонат України U-19. 7-й тур. 16.09.2023. Лебедин. Стадіон «ЛНЗ Арена».

«ЛНЗ U-19» (Черкаси) – «Рух U-19» (Львів) – 1:2

Склад ЛНЗ U-19: Гайдай, Артеменко, Гаврильченко, Мозоль (Гнатенко, 62), Мазур, Вівденко (Бєляєв, 62), Суханов (К), Голіченко, Луценко, Щербак (Соломка, 62), Бутко (Гриб, 60)

Запас: Папст, Дубовий, Куць, Тесля, Волченко, Міхненко, Оріщенко, Гладкий

Олег Устименко