Внесення змін до бюджету та низки програм. Підсилення цивільного захисту, соцсфери й освіти. Начальник Черкаської ОВА Ігор Табурець розповів про головні рішення, ухвалені на черговій сесії обласної ради.

Які він зауважив, на порядку денному були питання життєдіяльності області. “Окрему увагу приділено сфері цивільного захисту, – наголосив Ігор Табурець. – Зокрема, обсяг фінансування програми тероборони збільшено ще на 9 млн грн. Ці кошти будуть витрачені на придбання потрібного матеріально-технічного забезпечення. Перелік заходів програми теж розширили”.

Мова про зміни в частині модернізації автоматизованої системи оповіщення, придбання засобів техпідсилення для ефективної роботи організацій техногенно-екологічної безпеки.

Окрім цього, в новій редакції виклали програму забезпечення захисників житлом. Тепер нею зможуть скористатися й ті, хто зараз обороняє нашу країну.

А ще – ухвалили зміни до комплексної програми медичного, соціального забезпечення, реабілітації захисників. Вони передбачають фінансування діяльності мультидисциплінарних команд для відновлення здоров’я військових та їхніх рідних.

Також підсилено сферу освіти. “Зокрема, розподілили 14,8 млн грн державної субвенції на закупівлю засобів навчання, мультимедійного обладнання, облаштування кабінетів і підвищення кваліфікації педагогів у межах “Нової української школи”, – розповів Ігор Табурець.

У блоці управління майном прийнято рішення про призначення на посади чотирьох керівників: Людмили Давиденко – на посаду директора КЗ “Черкаський обласний центр роботи з обдарованими дітьми”; Юлії Кріт – на посаду директора Черкаського обласного центру туризму і екскурсій учнівської молоді; Валентини Ніколенко – на посаду гендиректора Черкаського обласного комунального підприємства “Фармація”; Наталії Масенко – на посаду директора КЗ “Черкаський обласний центр медико-соціальної експертизи”.

Підтримано і зміну назву обласного Центру туризму, краєзнавства та екскурсій. Йому присвоєно ім’я нашого черкаського захисника Павла Наконечного, який чимало зусиль доклав до національно-патріотичного виховання молоді Черкащини. У червні минулого року Павло Наконечний загинув на фронті, захищаючи Україну на Миколаївському напрямку.

Також затверджено Кодекс етики депутатів Черкаської обласної ради й низку клопотань щодо присудження премій та грамот Верховної Ради України.