За процесуального керівництва прокурорів Звенигородської окружної прокуратури, скеровано до суду обвинувальний акт стосовно п’яти жителів м. Звенигородка, які вчинили хуліганські дії стосовно неповнолітнього групою осіб (ч. 2 ст. 296 КК України).

Про це інформує пресслужба Черкаської обласної прокуратури, передає ChesnoNews.

За даними слідства, 28.06.2023, на День Конституції України, в центрі м. Звенигородка п’ятеро осіб вчинили грубе порушення громадського порядку, що супроводжувалося особливою зухвалістю, – побили 16-річного хлопця, нанісши йому численні удари ногами та кулаками по голові і тулубу, внаслідок чого потерпілий отримав легкі тілесні ушкодження.

Досудове розслідування в кримінальному провадженні здійснювали слідчі Звенигородського районного відділу поліції ГУНП в Черкаській області.

Вказані дії осіб кваліфіковано за ч. 2 ст. 296 Кримінального кодексу України – грубе порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжується особливою зухвалістю, вчинене групою осіб.

Довідково: санкція статті Кримінального кодексу України передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк до п’яти років або позбавлення волі на строк до чотирьох років.