При раптовій поломці або втраті смартфона власник може втратити всі контакти, які на ньому зберігалися. Де і як правильно зберігати номери телефонної книги мобільного пристрою?

Збережені на телефоні номери можуть знаходитися в різних джерелах. Від вибору місця зберігання залежить, чи зможе власник отримати доступ до своїх контактів, якщо з мобільним пристроєм щось трапиться. На кнопкових телефонах варіанти обмежуються або внутрішньою пам’яттю гаджета, або його SIM-карткою. На смартфонах можливостей куди більший, отже, і вищий шанс не втратити номери потрібних людей у ​​разі непередбачених обставин.

Перенести номери на SIM-картку

Найпоширеніший спосіб зберігання контактів полягає у перенесенні їх на SIM-картку. У цьому випадку навіть при поломці смартфона власник зможе витягнути її зі слота, вставити в інший пристрій і отримати доступ до всіх номерів. Однак цей спосіб має кілька серйозних мінусів:

  • Вільне місце на SIM-карті обмежено приблизно 100-200 номерами. При цьому перевірити, скільки місця залишилося, не вийде, оскільки ця можливість не передбачена.
  • Якщо смартфон не зламається, а, наприклад, загубиться або вкрадений, то номери на SIM-карті в ньому також будуть втрачені.

Одна з небагатьох можливостей повернути свої контакти, якщо власник втратив телефон разом із SIM-карткою – замовити деталізацію дзвінків у стільникового оператора. У цьому випадку потрібно вручну переглянути цей список і вичленувати номери, збережені в контактах.

Щоб зберегти номер на SIM-карті, потрібно або спочатку вказати її як місце зберігання, або відкрити налаштування всіх контактів і вибрати пункт «Контакти на SIM-карті», «Пам’ять за замовчуванням» або інший схожий – назва може змінюватися в залежності від бренду телефону. Далі залишається вказати потрібну SIM або вибрати дію “Додати”.

Зберегти номери у хмарному сховищі

Простий та безпечний спосіб зберегти контакти на смартфоні – синхронізувати їх із хмарним сховищем. Так як більшість смартфонів використовуються за допомогою Google-аккаунта, зберігати контакти можна в однойменному сервісі. В цьому випадку:

  • Нові контакти автоматично зберігатимуться у хмарному сховищі, додавши їх до телефону.
  • Доступ до контактів можна отримати з будь-якого пристрою під час входу до свого облікового запису Google.
  • Номери не загубляться навіть при втраті смартфона та SIM-картки.

Для синхронізації своїх контактів з сервісом Google, достатньо зайти в налаштування смартфона, знайти розділ «Користувачі та акаунти», потім вибрати свій обліковий запис Google (увійти до нього, якщо вхід не було зроблено раніше) і поставити галочку навпроти пункту «Контакти» та « Дані контактів».

Синхронізація відбуватиметься час від часу, але її можна запустити і вручну – у цьому ж меню натиснути на кілька точок у кутку екрана та вибрати пункт «Синхронізувати».

Також зручно будь-якої миті отримати доступ до контактів, наприклад, з ПК. Для цього потрібно перейти за посиланням contacts.google.com та авторизуватися у своєму обліковому записі.

Зберегти контакти на обліковому записі телефону

Багато брендів на початку використання смартфона вимагають створити обліковий запис для сервісів свого виробника, наприклад, Samsung, Huawei, Xiaomi та інші. Також у них можна зберегти номери зі свого списку контактів. Для цього в налаштуваннях контактів потрібно вказати місце зберігання свого облікового запису.

Однак вибирати цей варіант рекомендується, лише якщо у майбутньому власник планує використовувати смартфони цього ж бренду. У такому разі повернути доступ до важливих номерів буде просто — достатньо увійти на свій акаунт на новому телефоні і контакти перенесуться на нього. На деяких пристроях власнику доведеться імпортувати їх самостійно, тобто. зайти в налаштування контактів, вибрати пункт «Імпорт» та обрати свій обліковий запис.