Відмова від кави і чаю, відпочинок, а також правильне вживання ліків може допомогти позбутися від неприємних симптомів ГРВІ в найкоротші терміни.

При перших симптомах застуди слід залишатися вдома і більше відпочивати, це зробить лікування інфекції більш ефективним. Спати вночі потрібно не менше восьми годин, тоді імунітет буде вироблятися в необхідному для опору хвороби обсязі.

Якщо ж вкрай необхідно вийти з дому у справах, необхідно подбати про те, щоб ніс не охолоджувався, знаходився в теплі: в такому випадку антитіла краще протистоять вірусам. Крім того, слизову носа слід регулярно зволожувати.

Також, розповідаючи про те, як можна швидко позбутися від симптомів застуди, фахівці порадили відмовитися на час від кави і чаю, оскільки в них міститься кофеїн, який активізує виведення рідини і сприяє сухості слизових оболонок, що послаблює імунітет.

Крім того, фахівці підкреслюють важливість адекватного прийому ліків, не прагнути до використання великої кількості засобів. У перший день застуди не слід вживати інших медикаментів, крім парацетамолу та ібупрофену, причому останній доцільно приймати на ніч, тоді сон буде міцним.