Пентагон і надалі буде зосереджений на тому, щоб переконатися, що Україна має те, що їй потрібно, щоб мати можливість утримувати лінію фронту та досягати прогресу у війні з рф.

Про це заявили у Міністерстві оборони США, передає ChesnoNews.

«Нам потрібне додаткове фінансування, щоб під час цієї зими вони мали необхідну підтримку. Ми також дуже зосереджені на довгостроковій оборонній підтримці України. Саме тут вступають у дію коаліції можливостей, про які ви чули під час останньої Контактної групи з питань оборони України, яка працює з багатьма країнами, які виділять і зосередяться на конкретних можливостях, чи то ІТ, броня, артилерія», — зазначив під час брифінгу речник Пентагону Пет Райдер.

Він наголосив, що наразі українські військові продовжують вести дуже важку боротьбу.

«Вони продовжують вести дуже важку боротьбу. Ви чули, як міністр Остін говорив про те, що ця битва й надалі буде важкою, яка буде марафоном, а не спринтом. Ми продовжуємо бачити всі напрямки, де Україна досягає певних успіхів, а росіяни просуваються, ми бачимо, як вони пересуваються туди і назад», — сказав Пет Райдер, відповідаючи на запитання щодо контрнаступу України.