На Черкащині – європейська зима! Атлантика продовжує працювати над «виробництвом» циклонічних вихорів. Головне – спланувати свої справи на завтра, 14 грудня, з урахуванням штормового прогнозу.

Про погоду в області розповів начальник Черкаського обласного гідрометцентру Віталій Постригань, передає ChesnoNews.

Вже найближчої ночі до Черкащини наблизяться атмосферні фронти циклону балканського походження, які зумовлять значні опади у вигляді мокрого снігу та дощу, на дорогах місцями ожеледиця. Вітер посилиться до небезпечних 15-20 м/с. Температура 2º морозу – 3º тепла.

Завтра вдень погоду Черкащини формуватиме тепла частина циклону, на фоні помірного дощу температури підвищаться до 5-7° тепла, а температурний фон відповідатиме кліматичному майбутньому березня.

15 грудня, у п’ятницю, ініціативу у формуванні погоди перейме Азорський антициклон, який стабілізує атмосферні процеси, небезпечні явища припиняться. З північними вітрами до нашого регіону надійде порція прохолодного повітря і температурний фон знизиться на 2-4°. Температура впродовж доби близько 0°.

Із небезпечних явищ з’явиться ожеледиця – шар льоду чи зледенілого снігу, що відкладається на охолодженій земній поверхні внаслідок замерзання атмосферних опадів або талої води. Тому комунальним та дорожнім службам варто бути готовими застосовувати на дорогах і тротуарах протиожеледні суміші.

У суботу, 16 грудня, температурний фон знизиться до кліматичної норми: вночі 1-6° морозу, вдень 4° морозу -1° тепла.

За сьогоднішніми оцінками, у неділю, 17 грудня, вночі 0-5° морозу, без істотних опадів. Вдень до нашого регіону надійде атмосферний фронт із заходу, який проявить себе мокрим снігом, дощем та підвищення температури до 2-3° тепла.