За процесуального керівництва Звенигородської окружної прокуратури повідомлено про підозру жителю Звенигородського району за фактом порушення правил безпеки дорожнього руху, особою яка керує транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння, що спричинило потерпілому тілесне ушкодження середньої тяжкості (ч. 1 ст. 286-1 КК України).

Про це інформує пресслужба Черкаської обласної прокуратури, передає ChesnoNews.

За даними слідства, 11.12.2023 23-річний чоловік керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння, рухаючись дорогою в селі Ярошівка Звенигородського району, та порушив Правила дорожнього руху. У результаті чого він скоїв наїзд на 14-річну дівчинку та з місця пригоди зник. Унаслідок ДТП дитина отримала тілесні ушкодження середньої тяжкості.

Завдяки невідкладно проведеним першочерговим заходам правоохоронці встановили особу водія та транспортний засіб, яким він керував. Водія автомобіля затримано в порядку ст. 208 КПК України

Суд, врахувавши, що прокурор наполягав на необхідності обрати найсуворіший запобіжний захід підозрюваному, оскільки він мав попередню непогашену судимість, застосував тримання під вартою з правом внесення максимального розміру застави для вказаної частини статті.

Санкція зазначеної статті Кримінального кодексу України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до трьох років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк від трьох до п’яти років.