Міський голова Черкас Анатолій Бондаренко разом із своєю заступницею Мариною Гаркавою проінспектував приміщення майбутнього кризового центру, який планується відкрити улітку 2024 року.

Кризовий центр є спільним проектом територіальної громади Черкас та Фонду ООН у галузі народонаселення (UNFPA). Він реалізується в рамках проєкту розбудови муніципальних систем «Міста і громади, вільні від домашнього насильства». Для цього проєкту залучена державна дотація в розмірі 8,3 млн грн.

В майбутньому тут будуть допомагати особам, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі, у тому числі серед внутрішньо переміщених осіб. Крім того, за проєктом будуть 2 спеціалізовані служби з протидії насильству: денний центр з кризовою кімнатою і притулок. В ньому зможуть проживати до півроку і отримувати необхідну соціально-психологічну допомогу близько 50 осіб.

Зараз у приміщенні тривають підготовчі роботи: вивезено близько 70 тонн будівельного сміття, зроблено повний демонтаж підлоги, на черзі армування та бетонування підлоги, проведення водовідведення та опалення.