22 грудня депутати Черкаської обласної ради ухвалили низку обласних програм та внесли зміни до чинних під час пленарного засідання 22-ої сесії.

Про це повідомив голова обласної ради Анатолій Підгорний.

Серед ухвалених рішень Програма соцекономрозвитку області на 2024 рік. Пріоритети наступного року залишаються незмінними. У фокусі – підтримка наших оборонців, відновлення зруйнованих обʼєктів, цивільний захист населення та продовження реалізації масштабних проєктів у наших комунальних закладах, зокрема будівництво радіологічного корпусу в онкоцентрі.

Прийнято й нову програму підтримки сільськогосподарських кооперативів до 2027 року.

Також ухвалена програма «Реформування системи шкільного харчування до 2029 року». Вона передбачає, зокрема, модернізацію харчової інфраструктури, підвищення кваліфікації кухарів, формування навичок та культури здорового харчування серед учнів. Схожа програма діяла в області раніше і давала хороші результати.

Внесли зміни до програми підтримки закладів вищої освіти, передбачається придбання обладнання для тиру в один із наших навчальних закладів, який готує офіцерів.

До програми розвитку фізичної культури і спорту додали нові заходи по проєкту “Пліч-о-пліч. Всеукраїнські шкільні ліги” серед учнів загальної середньої освіти.

Детальніше про ці рішення ТУТ.

З-поміж іншого сесія затвердила внесення зміни до програми «Безпечна Черкащина». А в блоці управління майном ухвалено кілька рішень, що стосуються списання і передачі майна. Зокрема, підтримали передачу генератора одній із військових частин.

Також внесли зміни до програми фінпідтримки комунальних підприємств.