Вибухом пошкоджено гаражні приміщення та два автомобілі. Внаслідок інциденту ніхто не постраждав. За попереднім висновком експертів, вибухнула граната Ф-1.

Про це інформує Відділ комунікації поліції Черкаської області, передає ChesnoNews.

28 грудня близько 13:00 години до Черкаського районного управління поліції надійшло повідомлення про вибух в автокооперативі на вулиці Руставі у Черкасах.

За викликом відразу виїхала слідчо-оперативна група, вибухотехніки та кінологи. З’ясувалося, що чоловік на території кинув гранату. Вибуховою хвилею та осколками пошкоджені гаражні приміщення та два автомобілі.

З місця події правоохоронці вилучили деформовані металеві фрагменти, кільце та запобіжний важіль, які відправили на дослідження. Тож, за попередніми висновками експертів, вибухнула граната Ф-1.

Особу зловмисника встановили. Це 39-річний місцевий житель. Чоловіка затримали у процесуальному порядку. При невідкладному обшуку у гаражному приміщені затриманого правоохоронці виявили та вилучили ймовірно корпус гранати «Ф-1» без запалу. Речові докази направили на експертизу.

Слідчі кваліфікували подію як незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами, ч .1 ст. 263 КК України. За процесуального керівництва прокуратури, слідчі повідомили затриманому про підозру. Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу. Чоловіку загрожує до семи років позбавлення волі.

Досудове розслідування триває.