Ветерани війни та їхні родичі можуть оплачувати житлово-комунальні послуги на пільгових умовах.

Про це нагадали в Міністерстві соціально політики України.

Процедура призначення пільг зазначеним вище категоріям українських громадян була спрощена урядом раніше. Для цього ухвалений експериментальний Порядок взяття на облік та призначення пільг на оплату житлово-комунальних послуг для цих категорій населення. Тепер, якщо громадянин не має можливості особисто подати заявку на пільгу з оплати ЖКП, то з травня 2024 року за нього заяву можуть подати члени сім’ї.

Також українцям не доведеться подавати дві різні заяви. Замість них з’явиться опція єдиної спрощеної заяви. Вона стосується обліку громадянина в списку пільговиків і самої пільги.

Новий Порядок взяття на облік та призначення пільг на оплату житлово-комунальних послуг запрацює через 4 місяці після технічних доопрацювань інформаційних систем
Вона може бути як паперовою, так і електронною, а її подання буде можливе через сервіс державних послуг Дія.

У Мінсоцполітики пообіцяли скоротити список даних, які потрібно надати для призначення пільги ветеранам війни та членам їхніх сімей.

Відомство та Пенсійний фонд отримуватимуть інформацію через державні органи.

Чинне українське законодавство вимагає, щоб українці особисто зверталися за призначенням пільги на оплату ЖКП. Це призводить до того, що іноді захисники України не могли оформити їх через різні обставини.