За процесуального керівництва спеціалізованої екологічної прокуратури Черкаської обласної прокуратури повідомлено про підозру колишній службовій особі одного з товариств – видобувачів корисних копалин за фактами незаконного видобування корисних копалин державного значення та службової недбалості, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 240, ч. 2 ст. 367 КК України).

Про це інформує пресслужба Черкаської обласної прокуратури, передає ChesnoNews.

Слідством встановлено, що колишній голова правління одного з акціонерних товариств області, яке займається видобуванням цінних корисних копалин, порушуючи норми чинного законодавства та знаючи, що дія спеціального дозволу на користування надрами згідно з наказом Державної служби геології та надр України зупинена, проігнорував вказаний наказ та не зупинив виробничо-господарську діяльність товариства. Під його керівництвом товариство продовжувало спустошення родовища, що призвело до незаконного видобутку понад 2,5 тис. тонн корисних копалин загальнодержавного значення. У результаті протиправних дій інтересам держави завдано збитків на суму, що перевищує 1,1 млн грн.

Досудове розслідування в кримінальному провадженні здійснюють слідчі СУ ГУНП В Черкаській області, оперативний супровід – УСР в Черкаській області ДСР Національної поліції України.

Довідково: санкцією частини 2 статті 240 Кримінального кодексу України (в редакції, що діяла на момент вчинення злочину) передбачено покарання у вигляді штрафу від чотирьохсот до семисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк до трьох років, або позбавлення волі на той самий строк.

Санкцією частини 2 ст. 367 Кримінального кодексу України (в редакції, що діяла на момент вчинення злочину) передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від двох до п’яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі штрафом від двохсот п’ятдесяти до семисот п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.