Максимум енергії в мінімумі об’єму – це те, чого вимагають сучасні умови використання автономних джерел живлення. Літієві акумулятори, представлені на https://voltmarket.ua/, повністю таку вимогу задовольняють. Висока щільність енергії і як наслідок велика ємність – це їхня головна перевага.

Переваги одноелементних літієвих акумуляторів: скорочення ваги та збільшення ефективності

Переваги одноелементних літієвих акумуляторів
Переваги одноелементних літієвих акумуляторів

Висока напруга одиничного елемента дає змогу спростити конструкцію, найчастіше акумулятор складається тільки з одного елемента. Багато виробників сьогодні застосовують у мобільних телефонах саме такий одноелементний акумулятор. До того ж, порівняно з традиційним, іонний акумулятор заряджається швидше і його ємність більша, він потужніший, менше важить і довше служить. Останнє, крім іншого, досягається завдяки відсутності “ефекту пам’яті”, що дає можливість регулярного невеликого підзаряджання без втрат. А ще в такого акумулятора немає потреби в “тренуванні” після придбання, тобто повністю заряджати, а потім розряджати літієві батареї після покупки не потрібно.

Перевага легкості та запасу робочих циклів літій-іонних АКБ

Менша вага літій-іонного акумулятора також є однією з його основних переваг. Насамперед це пов’язано з тим, що як основні компоненти в батареї використовується літій, який має як нижчу щільність, так і найвищий електрохімічний потенціал, що і забезпечує невелику вагу.

Крім того, літій-іонний АКБ має такі важливі плюси, як простоту в догляді та експлуатації. Запас робочих циклів такого різновиду батареї становить від 1000. Ці акумулятори також дають змогу знімати великі струми з меншого об’єму накопиченої енергії, тобто з невеликого акумулятора користувач може знімати досить великі струми, що особливо зручно в сучасних умовах.

літій-іонний АКБ
Літій-іонний АКБ

Подолання недоліків: практичні рекомендації

У таких батарей є і деякі недоліки, але їх можна уникнути, якщо дотримуватися простих рекомендацій:

  • не допускати перегріву приладу;
  • не використовувати його при сильних заморозках;
  • зберігати від ударів і падінь.

Вибір літієвих батарей у “Вольтмаркет”: доступність і гарантії

Якщо потрібно купити літієву батарею, найкраще зробити це в хорошому інтернет-магазині: тоді виріб обійдеться дешевше і водночас покупець отримає всі необхідні йому гарантії. “Вольтмаркет” пропонує широкий вибір літієвих акумуляторів від виробників, що заслуговують на довіру, в різних цінових категоріях, забезпечуючи при цьому вигідні умови і гарантії для покупця.

Автор: Куртов Сергій Володимирович (Voltmarket).