Відбулося чергове засідання Виконавчого комітету Черкаської міської ради.

Про це інформує міський голова Черкас Анатолій Бондаренко, передає ChesnoNews.

На засіданні розглянули низку питань, серед яких:

🔻Підтримали зміни до бюджету Черкаської тергромади на 2024 рік. Спрямовуємо з програми підтримки ЗСУ на бюджет розвитку 296 млн грн. на потреби захисників та силовиків за їхніми запитами (субвенції та придбання необхідної техніки). 9 млн грн. – з природоохоронного фонду на придбання екскаватора. 25,1 млн грн. – на заробітну плату працівникам КП «Черкасиелектротранс». 304 млн грн. – на погашення кредиторської заборгованості за роботи, виконані у 2023 році.

🔻Підтримали зміни до Комплексної програми соціальної підтримки захисників державного суверенітету та незалежності України. Пропонуємо членам добровольчих формувань, які задіяні для виконання бойових розпоряджень із оборони і охорони окремих об’єктів, виплачувати щомісячну допомогу у розмірі 3 тисячі гривень. Раніше передбачалися щорічні виплати у розмірі 10 тисяч гривень.

🔻Розглянули питання про стан військового обліку на території міста Черкаси за 2023 рік. Ухвалили завдання щодо його поліпшення на 2024 рік. Зазначу, що військово-облікова робота черкаського ТЦК визнана однією з найкращих в Україні за показниками минулого року.