Рік тому в Україні розпочала роботу всеукраїнська програма з обміну ламп розжарювання на енергоощадні LED-лампи, ініційована Президентом України Володимиром Зеленським та підтримана Президенткою Єврокомісії Урсулою фон дер Ляєн. Наразі проєкт вийшов на фінішну пряму. Для обміну ще доступно 10% світлодіодів від загальної кількості лампочок, наданих Європейським Союзом.

Скористатися програмою можуть фізичні та юридичні особи, але за умови наявності ламп у відділеннях Укрпошти.

Для отримання інформації стосовно наявності LED-ламп для обміну у відділеннях вашого міста, ми рекомендуємо звернутися у контакт-центр Укрпошти за номером 0 800 300 545.

Також перевірити наявність LED-ламп у відділеннях вашого міста можна самостійно на офіційному сайті Укрпошти за посиланням: https://www.ukrposhta.ua/ua/news/58056-u-bilsh-nizh-4-000-viddilennjah-ukrposhti-dostupni-led-lampi-dlja-obminu.

Інформація оновлюється щоранку.

За рік реалізації програми понад 7 млн українців активно долучилися до процесу заміни старих жарівок у 23 тис. населених пунктів України завдяки розгалуженій логістичній інфраструктурі Укрпошти. Найбільш активно старі жарівки обмінювали мешканці Київської, Дніпропетровської та Львівської областей.

Програма Обміну лампочок підтримана Європейським Союзом у відповідь на заклик Президента Зеленського та реалізується Міністерством економіки, Міністерством цифрової трансформації, Міністерством розвитку громад, територій та інфраструктури України та АТ «Укрпошта» в усіх регіонах України, крім зони бойових дій та тимчасово окупованих територій. Програма, фінансована ЄС, є складником підтримки Європейським Союзом українського енергетичного сектору.