Прокурори Черкаської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно директора одного з черкаських підприємств. Йому інкриміновано ухилення від сплати податків, використання завідомо підроблених документів, а також внесення до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей (ч. 1 ст. 212, ч. 4 ст. 358, ч. 1 ст. 366 КК України).

Про це інформує пресслужба Черкаської обласної прокуратури, передає ChesnoNews.

За даними слідства, директор товариства, яке займається оптовою торгівлею хімічними продуктами, використовуючи підроблені документи, упродовж 2015 – 2018 років відображав недостовірні відомості в бухгалтерському обліку та податковій звітності щодо придбання агрохімічної продукції. У такий спосіб підприємство ухилилося від сплати податку на додану вартість на суму понад 3,5 млн грн.

На цей час завдані державі збитки не відшкодовані. У зв’язку з цим прокуратура звернулася до суду з відповідним позовом.

Довідково: санкція ч. 1 ст. 212 КК України передбачає покарання у вигляді штрафу від п’яти тисяч до десяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років або без такого; ч. 1 ст. 366 КК України – у вигляді штрафу від двох тисяч до чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк до трьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років; ч. 4 ст. 358 КК України – у вигляді штрафу до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до двох років.