Вчені багато років попереджали про наближення глобальної кліматичної кризи, яка могла б призвести до катастрофічних наслідків для людства. 2023 став рекордно спекотним, викликавши серйозні природні катаклізми по всьому світу.

Проте, Ханна Річі, спеціаліст з Оксфордського університету, яка раніше вважала, що зміна клімату призведе до загибелі людства, тепер висловлює думку, що побоювання можуть бути перебільшені. Вона наголошує, що зосередження на дрібних аспектах, таких як відмова від пластику або використання енергозберігаючих лампочок, відволікає від більш значних дій, які справді можуть вплинути на кліматичну ситуацію.

Річі вказує на важливість більших кроків, таких як перехід на рослинне харчування, скорочення харчових відходів, використання екологічно чистої енергії та боротьба з міфами про місцеву та органічну продукцію, які не завжди сприяють зниженню викидів парникових газів. Також вона порушує тему про необхідність глобальних дій, таких як зниження використання викопного палива та перехід на альтернативні джерела енергії, наголошуючи на успіхах у боротьбі з озоновою діркою як приклад успішної міжнародної співпраці.

На закінчення Річі акцентує увагу на тому, що хоча викиди парникових газів досягли піку і почали стабілізуватися, необхідні подальші зусилля для їх скорочення. Вона наголошує, що кожен вибір на користь екологічно чистих альтернатив важливий і може сприяти боротьбі з кліматичною кризою, підтримуючи оптимістичний погляд на майбутнє та можливість запобігання найважчим наслідкам зміни клімату.