Подія сталася 19 лютого на Звенигородщині. На спецлінію 102 надійшло повідомлення про те, що житель села Вільхівчик, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, влаштував конфлікт з односельцями та за допомогою погроз боєприпасом вирішив його владнати.

Про це інформує Відділ комунікації поліції Черкаської області, передає ChesnoNews.

За адресою виклику прибули поліцейські Звенигородського відділу поліції та почали перемовини з 36-річним чоловіком аби він добровільно здав боєприпас. Втім на вимоги поліцейських зловмисник не реагував й погрожував кинути гранату в правоохоронців.

На місце події негайно виїхало керівництво ГУНП в Черкаській області, слідчо-оперативні групи, вибухотехніки та спецпризначенці КОРД. В результаті злагоджених і професійних дій спецпризначенців чоловіка роззброїли та затримали у процесуальному порядку.

Під час подальшого обшуку у фігуранта вилучили дві гранати «Ф-1», два запали, а також наркотичні речовини які він зберігав вдома. Речові докази направили на дослідження до Черкаського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України. Наразі встановлюється інформація щодо походження боєприпасів.

Слідчі, за процесуального керівництва прокуратури оголосили чоловікові про підозру у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 ст. 296 (Хуліганство), за ч. 1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) та ст. 345 (Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу), ч. 1 ст. 309 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту) та ч. 1 ст. 317 (Організація або утримання місць для незаконного вживання, виробництва чи виготовлення наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів, а також надання приміщення з цією метою) Кримінального кодексу України.

Наразі вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу. Зловмиснику може загрожувати до семи років позбавлення волі.