В Чемпіонаті України з футболу U-19 стартувала весняна частини сезону. 22 лютого юнацька команда черкаського ФК ЛНЗ в рамках вісімнадцятого туру зустрілася з однолітками з криворізького Кривбасу”.

В зимову перерву черкаська команда суттєво оновилася. Клуб завершив співпрацю з 8 футболістами: захисниками Олегом Артеменком, Олександром Гнатенком, Віталієм Оріщенком, півзахисниками Олексієм Волченком, Іваном Соломкою, Ігорем Гладким, Андрієм Міхненком та Владиславом Настенком. Натомість, команду підсилили 6 нових гравців: захисники Іван Головатенко, Володимир Звєрєв, Микита Велігорський, Максим Штефанко, півзахисник Вадим Поліщук і нападник Богдан Бондаренко. У звітному матчі команду також підсилив бразильський форвард Італо Магната.

Активніше матч розпочали гості, вже на 9-й хвилині відкривши рахунок (відзначився Олександр Каменський). Після пропущеного м’яча черкасці вирівняли хід гри, почали частіше атакувати ворота суперників. Та до перерви рахунок так і не змінився.

Другий тайм пройшов за схожим сценарієм. На 48-й хвилині криворіжці подвоїли рахунок: Іван Дубовий відбив удар з пенальті від Антона Циганкова, проте на добиванні останній був влучнішим.

Команди продовжували шукати щастя біля воріт суперника. В одній з атак криворіжців захисник ЛНЗ U-19 Артем Голіченко зрізав м’яча у власні ворота. А за три хвилини до завершення матчу Ярослав Шевченко забив четвертий гол у ворота черкасців.

Фінальний свисток арбітра зафіксував розгромну поразку ЛНЗ U-19.

Чемпіонат України U-19. 18-й тур. 22.02.2024. Софіївська Борщагівка. Стадіон НТБ «Колос».

«ЛНЗ U-19» (Черкаси) – «Кривбас U-19» (Кривий Ріг) – 0:4 (0:1)

Голи:  О. Каменський, 9; А. Циганков, 48; А. Голіченко, 74 (автогол); Я. Шевченко, 87

Склад ЛНЗ U-19: Дубовий, Голіченко, Гаврильченко (К), Поліщук, Головатенко, Мазур (Звєрєв, 63), Гриб, Велігорський (Тесля, 63), Вівденко (Бондаренко, 78), Суханов (Щербак, 78), Італо (Куць, 78)

Запас: Папст, Гайдай

Олег Устименко