У Черкасах запрацювала Рада з питань внутрішньо переміщених осіб. 22 лютого відбулося перше установче засідання та обрання голови, заступника та секретаря Ради з питань ВПО.

Про це інформує пресслужба ЧМР, передає ChesnoNews.

До оновленого складу увійшли представники структурних підрозділів Черкаської міської ради, громадських організацій та внутрішньо переміщені особи. На засіданні шляхом відкритого голосування головою новоствореного органу обрали Аліну Шадуру, переселенку з Харкова. Її заступником став Олександр Клименко, який переїхав із Донеччини. Секретарем обрали головного спеціаліста департаменту соціальної політики Галину Ядловську.

Рада з питань ВПО працюватиме над забезпеченням реалізації регіональної політики у сфері забезпечення та захисту прав та інтересів внутрішньо переміщених осіб, сприянням діяльності громади у розвитку ефективних механізмів їх адаптації та інтеграції.

Раніше цим опікувалася координаційна рада з питань забезпечення прав і гарантій внутрішньо переміщених осіб у м.Черкаси, керівником якої була профільна заступниця Черкаського міського голови Марина Гаркава. Вона взяла участь в установчому засіданні і побажала успіхів новоствореному органу по роботі з внутрішньо переміщеними особами.

«Зараз у Черкасах офіційно зареєстровано близько 30 тисяч внутрішніх переселенців. Міська влада робить усе для того, щоб створити для них належні умови для життя і адаптації у громаді. Сподіваюся, що нова Рада з питань ВПО, у складі якої більшість становлять внутрішньо переміщені особи, зроблять взаємодію міської влади і цієї категорії осіб ще ефективнішою», – зазначила Марина Олександрівна.