Черкаський район провів останнім шляхом Героїв, які загинули за волю і незалежність рідної землі. Цього тижня на щиті повернулись додому 8 воїнів.

Про це інформує начальниця Черкаської РВА Валерія Бандурко, передає ChesnoNews.

У Черкасах назавжди попрощалися з Володимиром Торбою та Вʼячеславом Кузьменком.

Володимир Торба, 39 років, стрілець-помічник гранатометника десантно-штурмового відділення. Загинув в бою на Донеччині.

Вʼячеслав Кузьменко, 36 років. На передовій військовий був ще з 2015 року. Тоді захисник брав участь в АТО в районі міст Луганськ та Маріуполь. Коли почалося повномасштабне вторгнення, знову став на захист країни. Проходив службу на посаді водія-електрика медичного пункту. Загинув на Харківщині, отримавши несумісні з життям поранення внаслідок ворожого авіаудару.

У Камʼянській громаді в останню путь провели Сергія Голобородого.

Сергій Голобородий, 35 років, сержант, водій мінометного розрахунку. Поліг смертю хоробрих на Донеччині.

У Степанецькій громаді назавжди попрощалися з Артуром Костенком.

Артур Костенко, 32 роки. Брав участь у бойових діях в зоні АТО з 2015 по 2016 роки. У квітні 2018 року захисник знову повернувся до зони АТО-ООС, де боронив Україну на Луганщині. З перших днів повномасштабного вторгнення Герой брав безпосередню участь у бойових діях на території Донецької та Луганської областей. Загинув в бою на Донеччині. Нагороджений медалями «За оборону Рідної Держави» та «За службу Державі».

У Городищенській громаді в останню путь провели Олександра Канівця, Владислава Демʼяненка та Михайла Петрученка.

Владислав Демʼяненко, 27 років, сержант. Загинув 16 березня 2023 року і лише цього тижня повернувся на щиті, аби віднайти нарешті вічний спочинок.

Олександр Канівець, старший солдат. Загинув ще 12 жовтня 2022 року, та лише зараз знайшов вічний спочинок на своїй малій Батьківщині у селі Хлистунівка.

Михайло Петрученко, 33 роки, матрос. Одразу після повномасштабного вторгнення перевіз родину зі Сходу у село Орловець, Городищенської громади, був мобілізований до лав Збройних Сил України. Поліг смертю хоробрих, віддавши своє життя за цілісність і незалежність України.

У Леськівській громаді назавжди попрощалися з Віктором Коропом.

Віктор Короп, командир бойової машини, командир відділення механізованого взводу.
Став на захист нашої держави від перших днів повномасштабного вторгнення російської федерації. Поліг смертю хоробрих, віддавши своє життя за цілісність і незалежність України.

Вічна слава і пам’ять усім захисникам, які поклали свої життя за те, щоб ми жили у вільній і незалежній Україні! Щирі співчуття рідним, друзям та бойовим побратимам.