Із 1 по 31 березня Міністерство закордонних справ разом з Українським інститутом та ГО «Вікімедіа Україна» проведуть щорічну інформаційну кампанію «Місяць культурної дипломатії України у Вікіпедії».

Ця інформаційна кампанія має на меті збільшити кількість статей про Україну та її культуру українською та іншими мовами, оскільки Вікіпедія є одним із найбільших і найдоступніших світових джерел інформації.

«З 2021 року, коли ми ініціювали наповнення Вікіпедії правдивими фактами про Україну, проект досяг неабияких успіхів. Важливо, що цей процес триває вже четвертий рік поспіль і нарощує масштаби, залучає у свої лави небайдужих людей в Україні та у всьому світі», – наголосив Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

Цьогорічна тема проекту – деколонізація української культури. З початком повномасштабного вторгнення росії в Україну світова спільнота стала більше цікавитися досі недослідженою українською культурою.

З 2021 року в межах інформаційної кампанії у Вікіпедії було створено понад 6 000 унікальних статей на тему української культури різними мовами. Так, на платформі з’явилися тексти не лише більш поширеними мовами як-то французькою, німецькою, японською, китайською та ін., але й арабською, баскською, валійською, індонезійською, мовами тіап і гуджараті.

З інформацією щодо конкурсу, списком запропонованих статей та умовами участі можна ознайомитися за посиланням: ucdm.wikimedia.org.ua.

Контактна особа для ЗМІ: Олена Нескородяна, комунікаційна менеджерка Українського інституту: olena.neskorodiana@ui.org.ua.