Експертна комісія при відділенні НОК України в Черкаській області вже традиційно визначила переможця спортивного місяця за результатами участі атлетів у змаганнях всеукраїнського та міжнародного рівня. У лютому на звання кращого претендували два кандидати – гімнаст Ілля Ковтун та велоспортсмен Ростислав Царан.

Про це інформують у Відділенні НОК України в Черкаській області, передає ChesnoNews.

З огляду на рівень змагань та досягнутий результат, переможцем лютого-2024 на Черкащині визначено Іллю Ковтуна. Його та тренерку Ірину Горбачеву буде відзначено грошовою премією.

Заслужений майстер спорту України Ілля Ковтун упродовж 15–18 лютого брав участь у Кубку світу зі спортивної гімнастики в Єгипті, м. Каїр. Досягнення спортсмена: перше місце на паралельних брусах. У вправі кінь-махи він посів 8 місце. Підготувала тренерка Ірина Горбачева.

Майстер спорту України Ростислав Царан у лютому став учасником двох змагань у Львові. На чемпіонаті України з багатоденної гонки-темп гітовий спринт з велосипедного спорту ТРЕК він здобув третє місце. На Кубку України з велосипедного спорту ТРЕК виборов такі нагороди: медісон – перше місце, оптімум – третє місце, командна гонка переслідування – третє місце. Тренер спортсмена – Віталій Степаненко.