До поліції звернулася жителька міста Сміла, яка повідомила, що її будинок обікрали. Невідома особа викрала у потерпілої побутову та комп’ютерну техніку, електроінструменти, посуд, велосипеди, військову амуніцію, будівельні матеріали та навіть харчові продукти.

Про це інформує Відділ комунікації поліції Черкаської області, передає ChesnoNews.

Працівники карного розшуку Черкаського районного управління поліції встановили, що до крадіжки причетний 39-річний місцевий житель. Скориставшись відсутністю господарки, чоловік виніс усе, що знайшов цінного. Коли ж дізнався, що ним зацікавилася поліція, зловмисник намагався позбутися краденого. Частину речей він спалив, частину — викинув у водойму та на сміттєзвалище.

Речові докази, а саме: два велосипеди, електроінструменти, а також бронежилет водолази дістали з дна кар’єру. Комп’ютерну техніку та господарський інструмент поліцейські знайшли на смітнику неподалік водойми.

Дії зловмисника слідчі кваліфікували за частиною 4 статті 185 Кримінального кодексу України та під процесуальним керівництвом прокуратури повідомили про підозру.

За крадіжку в умовах воєнного стану чоловіку загрожує реальний строк – від п’яти до восьми років позбавлення волі.