З початку року в Черкаській області сталося понад пів сотні пожеж у природних екосистемах.

Про це повідомила провідна інспекторка відділу пожежної безпеки управління запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в Черкаській області Вікторія Школяр на брифінгу в медіацентрі ОВА.

Як вона зауважила, основною причиною виникнення таких пожеж є порушення вимог безпеки під час перебування в лісових масивах. А також самовільне випалювання сухої рослинності та недотримання заходів пожежної безпеки на польових роботах.

– Зараз в області триває активний сезон післязимового прибирання, – зауважила Вікторія Школяр. – А разом з ним – спалювання сухостою, листя та сміття. На жаль, пожежі сухої рослинності стаються в області майже щодня. Щоб запобігти можливим нещасним випадкам, рятувальники розробили комплекс організаційно-практичних заходів. Профілактична робота є однією із пріоритетних.

Зокрема, працівники обласної ДСНС здійснюють обстеження протипожежного захисту населених пунктів, котеджних містечок, дачних і садових товариств та інших об’єктів, розташованих у лісових масивах та прилеглих територіях.

Крім цього, проводять щоденні рейди населених пунктів, лісосмуг, сільськогосподарських угідь та іншої місцевості. На сьогодні  таких уже здійснено понад 780.