За позовом Черкаської окружної прокуратури апеляційний суд залишив силі рішення Черкаського районного суду про зобов’язання повернути державі земельну ділянку площею 0,1 га, вартістю понад 1,2 млн грн.

Про це інформує пресслужба Черкаської обласної прокуратури, передає ChesnoNews.

Вказана земельна ділянка, розташована на землях водного фонду в межах Будище-Свидівської захисної дамби, була передана у приватну власність для дачного будівництва з порушеннями вимог чинного законодавства.

Наразі за результатами судового розгляду позову прокурора земельна ділянка підлягає поверненню у розпорядження Будищенської територіальної громади.

На виконання ще одного рішення суду за позовом прокурора Звенигородської окружної прокуратури припинено неефективні орендні відносини щодо земельної ділянки площею понад 25 га, оціночною вартістю більш як 500 тис. грн, розташованої поблизу с. Сигнаївка Звенигородського району.

Прокурор у суді довів, що фермерське господарство, орендуючи земельну ділянку з водним об’єктом для рибогосподарських потреб, упродовж останніх 3 років взагалі не сплачувало до місцевого бюджету кошти за її використання.

У зв’язку з цим вказане господарство в судовому порядку було позбавлене права користування цією землею.