21 травня 2020 року запланована сесія Смілянської міської ради вкотре не відбулася. На ній мали розглянути зміни до бюджету, які запропонували “свободівці” (на фото). Націоналісти просили колег по раді підтримати збільшення бюджетних призначень відділу охорони здоров’я на виплату заробітних плат за травень 2020 року.  

Про це повідомляє пресслужба Черкаської обласної організації ВО “Свобода”, передає ЧЕСНО.

Раніше було заплановано збільшення бюджетних призначень відділу охорони здоров’я на виплату заробітних плат за травень 2020 року. Відповідні депутатські звернення на початку пленарного засідання озвучила керівниця фракції ВО «Свобода» у Смілянській міській раді Ольга Дериземля.

«Націоналісти будуть і надалі боротися за права своїх виборців, за права медиків, а також тих депутатів, які діють в рамках закону. Ці безчинства відбуваються руками депутатів наближених до нинішнього незаконного секретаря міської ради Федоренка, який не бажає виносити на розгляд сесії питання про його поновлення на посаді, як того вимагає відповідна ухвала суду», – наголосив під час виступу з трибуни міської ради, “свободівець” Максим Сорочан.

Проте, ігноруючи законне право депутатів, згадані звернення не були навіть поставлені на розгляд депутатів, а проєкт рішення про припинення повноважень секретаря міської ради, підготовлений депутатами-“свободівцями”, під абсолютно надуманими приводами гальмується ще на стадії розгляду профільної депутатської комісії.