Якщо ви плануєте встановити вдома систему домашнього кінотеатру, вам не обійтись без AV-ресивера. Задача цього компоненту акустики — декодування багатоканального цифрового сигналу, підсилення звуку і комутація сигналів, котрі надходять від джерела сигналу. Система без AV-ресивера не зможе задовольнити вас якісним звуком, як у кінотеатрі.

Принцип роботи AV-ресивера

Всередині корпусу цього компоненту встановлені процесор і багатоканальний підсилювач. Процесор необхідний для перетворення звуку з цифрового формату на аналоговий, коригування часової затримки, регулювання гучності, а також для комутації.

При виборі AV-ресивера важливо звертати увагу на такі параметри:

  • потужність
  • характеристики цифро-аналогового перетворювача;
  • функції мультирум.

Параметри потужності напряму впливають на якість звучання. Найпростіше вирахувати потужність за площею кімнати. Для невеликих приміщень достатньо моделі потужністю 80 Вт, для кімнат площею до 30 квадратних метрів можна обрати ресивер потужністю 120 Вт.

Також слід звертати увагу на дані цифро-аналогового перетворювача. Чим вище частота його дискретизації, тим краще. Моделі преміум-класу оснащуються перетворювачем з параметром дискретизації 192 кГц.

Функції мультирум дозволяють транслювати звук у будь-яку кімнату квартири чи будинку, де встановлено колонки. Ви можете насолоджуватися звуком у вітальні, душовій кабіні чи спальні.

Популярні моделі ресиверів

Мають попит ресивери бренду Yamaha, котрий вважається еталоном якості серед багатьох виробників акустичних систем.

Одним із найбільш популярних є Hi-Fi ресивер Yamaha R-S202, котрий приваблює елегантним дизайном та потужними звуковими якостями. Серед основних відмінностей ресивера можна назвати: клеми та селектор для під’єднання двох пар акустики, зручний пульт керування. Ресивер створено на базі концепції Natural Sound, котрий передбачає максимально природне звучання.

Ресивер FMJ AVR390 від бренду Arcam буде ідеальним вибором для побудови об’ємного звучання в системі домашнього кінотеатру формату 7.1. З вихідною потужністю 60 Вт на один канал, така техніка здатна забезпечити чисте просторове звучання при параметрах спротиву 8 Ом. Окрім інтегрованого 7-каналього підсилювача, цей ресивер також відрізняється мережевим інтерфейсом з функцією потокового відтворення.

Denon HEOS Amp HS2 — ресівер, розроблений для системи мультирум HEOS, але здатний працювати з будь-якою парою акустичних систем, забезпечуючи незалежність від кабелів.

Завдяки передовому підсилювачу класу D, ресивер здатен забезпечити потужність підсилення в 100 Вт на канал, з низьким рівнем викривлень. Ресивер підходить для акустики будь-якого типу, в тому числі всепогодної відсутність необхідності дротового під’єднання суттєво підвищує комфорт використання.

Підібрати оптимальний ресивер, котрий би задовольнив ваші вимоги до якісного звуку, ви зможете в магазині ShowTime.