Чорнобаївським відділом Золотоніської окружної прокуратури здійснюється процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні за фактом заволодіння чужим майном шляхом обману вчиненого за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 190 КК України).

Про це інформує пресслужба Черкаської обласної прокуратури, передає ChesnoNews.

За даними слідства 18-річний юнак, уродженець Донецької області, який тимчасово проживає в смт Чорнобай Золотоніського району, представився помічником лікаря та висловив необхідність у грошових коштів для лікування доньки потерпілого, яка за твердженням шахрая, потрапила в дорожньо-транспортну пригоду та потребувала лікування. Потерпілий, будучи введений в оману, передав належні йому кошти в сумі 35 000 грн та 1000 доларів США.

Одразу після вчинення злочину правоохоронці затримали зловмисника та повідомили про підозру.

За клопотанням сторони обвинувачення чоловікові обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб.

Наразі досудове розслідування триває.

Довідково: санкція ч. 2 ст. 190 Кримінального кодексу України передбачає покарання у вигляді штрафу від трьох тисяч до чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправних робіт на строк від одного до двох років, або обмеження волі на строк до п’яти років, або позбавлення волі на строк до трьох років.