Управлінням державного екологічного нагляду (контролю) у Черкаській області за порушення правил полювання з початку осіннього сезону притягнено до адміністративної відповідальності 47 мисливців.

Зважаючи на досвід минулих років та значну кількість мисливців в області, Держекоінспекцією Центрального округу з відкриттям мисливського сезону посилено заходи щодо запобігання фактам браконьєрства у мисливських угіддях. З цією метою прийнято рішення створити рейдові групи з числа співробітників поліції, Держекоінспекції та Черкаського обласного управління лісового та мисливського господарства.

Про це повідомив начальник управління екологічного нагляду у Черкаській області Олександр Позняков.

За його словами, з початку відкриття сезону полювання державними інспекторами вже проведено 55 рейдових перевірок і складено 47 протоколів.

“Також зазначаємо, що порушення правил полювання тягне за собою попередження або накладення штрафу на громадян від 102 до 1020 гривень і попередження або накладення штрафу на посадових осіб від 510 до 1530 гривень, а також передбачена кримінальна відповідальність. Закликаємо мисливців перед натисканням на гачок рушниці переконатися, що пострілом не буде знищено рідкісного, занесеного до Червоної книги України або забороненого для полювання птаха чи звіря, та радимо мисливцям ретельно ознайомитись із Законом України «Про мисливське господарство та полювання», – додав Позняков.