Служба безпеки України викрила посадовців Черкаської міської ради на масштабних зловживаннях при ремонті вулиць обласного центру. Збитки державному та міському бюджету склали понад 1,5 мільйона гривень.

Оперативники спецслужби встановили, що керівник та заступник фінансового відділу одного із департаментів міськради уклали угоду з будівельною компанією на ремонт 17-ти вулиць Черкас на суму майже 19 мільйонів гривень. Після завершення більшої частини робіт комерсантам було перераховано 12,5 мільйона гривень. Однак як з’ясувалося в ході перевірки, кошти були переведені чотирьом підконтрольним ділкам комерційним структурам. Потім гроші були конвертовані у готівку, а комерсанти у такий спосіб уникнули сплати податків.

За оцінками експертів, через цю оборудку державному та міському бюджету було завдано збитків на більше ніж 1,5 мільйона гривень.

Під час обшуків у службових кабінетах посадовців було вилучено первинну бухгалтерію, фінансову та платіжну документацію, яка доводить проведення “операції”. Двом чиновникам здійснено оголошення про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 367 (службова недбалість) Кримінального кодексу України.

За інформацією Управління СБУ в Черкаській області