У Головному центрі підготовки особового складу Державної прикордонної служби України імені генерал-майора Ігоря Момота відбулися 30 листопада відбулися урочистості з нагоди складання Військової присяги на вірність Українському народові військовослужбовцями строкової служби призову «Осінь-2019». Майже 170 військовослужбовців строкової служби склали присягу цього дня.

Привітати прикордонників з визначною подією завітали їх рідні та близькі, представники влади й духовенства, ветерани-прикордонники. Урочистості розпочалися на стройовому плацу навчального закладу з внесення Бойового Прапору. Усвідомлюючи важливість та відповідальність слів присяги, зі зброєю в руках молоді прикордонники один за одним присягали на вірність народу України.«Шановні військовослужбовці, охоронці кордонів! Щиро вітаю вас зі знаменною подією – прийняттям Військової присяги на вірність українському народові. Впевнений, що кожний з вас буде сумлінно виконувати свій службовий обов’язок в ім’я збереження добра, миру та спокою в Україні. Складання Військової присяги – це завжди знаменна подія для кожного, військовослужбовця. Саме вам, продовжувати славні традиції прикордонного відомства, охорону державних рубежів та спокій українського народу, бути надійною опорою у розбудові незалежної Української держави. Тож здоров’я, сил та натхнення вам, будьте завжди вірними народу України та словам військової присяги»,– привітав молоде поповнення начальник Головного центру полковник Дмитро Коцеруба.

Присутні почесні гості також привітали прикордонників та побажали їм успіху й натхнення у службі, з честю і гідністю нести службу з охорони державного кордону.У ході урочистостей священнослужителі освятили та благословили юнаків на військову справу. А завершилась церемонія присяги урочистим маршем персоналу Головного центра та молодого поповнення Державної прикордонної служби України.

Під час навчання в Головному центрі підготовки особового складу молоді воїни отримують теоретичні знання та практичні навички, необхідні для виконання службових обов’язків. Після закінчення навчання військовослужбовці будуть розподілені для подальшого проходження служби на державному кордоні.