Поточний середній ремонт та реконструкція майже 50-ти км автодоріг державного значення. Понад 518 тисяч квадратних метрів ямкового ремонту. Реконструкція шляхопроводу через залізничну колію та підходів до нього на автодорозі М-12 у Христинівському районі. Загалом у 2019 році у Черкаській області виконано ремонтних робіт на автодорогах державного значення на суму понад 1 мільярд гривень під керівництвом начальника Служби автодоріг області Владислава Демиденка. З такими результатами закінчила 2019-ий рік Служба автомобільних доріг у Черкаській області.

А плани на наступний рік куди амбітніші, на розгляд «Укравтодору» подано пропозицій щодо першочергових ремонтних робіт на автодорогах державного значення у 2020 році на 8 мільярдів гривень.

Служба автомобільних доріг у Черкаській області у 2019 році виконала всі планові показники з ремонту автодоріг державного значення, які були доведені постановою Кабінету міністрів України. Доведений план проведення ремонтних робіт на дорожніх об’єктах області станом на 25 листопада виконаний на 95%. Наразі відбуваються завершальні роботи на дорожніх об’єктах області, асфальтобетонні суміші вже влаштували на всіх ділянках доріг, відповідно до схем організації дорожнього руху, відбувається введення об’єктів в експлуатацію, відремонтували всі шляхопроводи, які передбачалися планами.

У 2019 році розпочали ремонт автодороги Н-01 Київ-Знам’янка від міста Сміла у напрямку Києва. Відремонтували 1 км автодороги Н-01 у Городищенському районі. Також відремонтували близько 15 кілометрів найкритичніших ділянок автодороги Н-16 Золотоноша-Черкаси-Сміла-Умань від Черкас до Умані, які були визначені на початку року. Це 2 км автодороги біля залізничного переїзду біля села Сигнаївка, 5 км обходу міста Шпола, ділянки автодороги у селах Гусаково, Гереженіка, Доброводи. Ці ділянки доріг відремонтували у межах фінансових показників, які були доведені.

Наступного року, за умови фінансування, роботи по ремонту автодороги Н-16 біля сіл Гусакове та Гереженівка будуть завершені.

Окрім того, провели реконструкцію другого за два роки шляхопроводу через залізничну колію на міжнародній автодорозі М-12 Стрий-Тернопіль-Кропивницький-Знам’янка біля села Сичівка Христинівського району.

На обході міста Золотоноша у рамках реконструкції автодороги Н-08 Бориспіль-Дніпро-Запоріжжя-Маріуполь уже влаштували усі шари асфальтобетонної суміші, зараз відбувається облаштування кільцевої розв’язки, влаштування освітлення, встановлення бар’єрного огородження та перехід автодороги до зимового періоду зі встановленням відповідних знаків. Всі роботи, по цьому об’єкту, які були доведені цьогорічним планом фінансування, а це – реконструкція 5 км автодороги, вже виконані. Наступного року, за умови продовження фінансування, роботи із реконструкції на цьому об’єкті будуть завершені, загалом буде реконструйовано 11 км автодороги.

Загалом у 2019 році на замовлення Служби автомобільних доріг у Черкаській області відновили дорожнє покриття на 48,2 км автодоріг державного значення Черкащини. Нагадаємо, що мережа автомобільних доріг загального користування державного значення Черкаської області – 1776 км, відновлення потребує – 1100 км. Окрім того, за рахунок коштів експлуатаційного утримання виконані роботи з ремонту покриття автодоріг (ліквідація ямковості та інших деформацій покриття) на загальній площі понад 518 тис. м кв., зокрема на міжнародних, національних і регіональних автодорогах.

Також, відремонтували 12 мостів. Виконувалися заходи з безпеки дорожнього руху: влаштували дорожню розмітку (403 км), встановили 1690 дорожніх знаків, відремонтували 5 041 м п. транспортного огородження. Постійно проводилися роботи з благоустрою, прибирання та скошування трави.

У 2019 році Служба автомобільних доріг у Черкаській області до Укравтодору подала пропозицій щодо проведення ремонтних робіт на автодорогах області на понад 8 млрд грн необхідних для ремонту більше ніж 350 км автодоріг. Наприкінці цього року стане відомо, скільки буде передбачено коштів для Черкаської області на наступний будівельний сезон.

У 2020 році у Черкаській області, за умови фінансування, завершаться ремонтні роботи на автодорозі Н-01 Київ-Знам’янка у Городищенському районі у напрямку Києва, які розпочалися цього року, розпочнуться роботи з відновлення дорожнього покриття на цій же автодорозі у напрямку Черкас. До планів входить закінчення розпочатих ремонтних робіт на автодорозі Н-16 від Черкас до Умані та розпочнуться ремонтні роботи на нових ділянках, де буде відновлено дорожнє покриття.

На автодорозі Р-10/Р-09/-Черкаси-Чигирин-Кременчук у 2020 році, за умови фінансування, будуть завершені два розпочаті об’єкти у селах Мошни та Софіївка, де була найкритичніша ситуація зі станом дорожнього покриття.

Також до Укравтодору було подано пропозиції щодо відновлення дорожнього покриття на автодорозі Т-24-09 /М-03/-Драбів-Золотоноша та на багатьох інших.

На балансі та експлуатаційному утриманні Служби автомобільних доріг у Черкаській області перебуває 1768 км автомобільних доріг загального користування державного значення.

Взимку головною задачею Служби автомобільних доріг у Черкаській області є зимове утримання автодоріг, забезпечення безпечних умов руху дорогами області. Це – очищення автодоріг від снігу, їх обробка протиожеледними матеріалами, вчасний водовідвід.

Цього року Служба автомобільних доріг у Черкаській області повністю забезпечена протиожеледними матеріалами, техніка готова до роботи у зимовий період.