Грудень не жалкує тепла для України. Атлантичні циклони Siro і Rudi цього тижня забезпечать дещо підвищений температурний фон і на Черкащині. Найближча доба, внаслідок проходження теплого фронту, відгукнеться підвищенням середньодобової температури на 2-3º.

Про це повідомляє начальник обласного гідрометцентру Віталій Постригань.

При цьому, нічна температура буде близькою до 0º, а денна досягне 4-6º тепла. В нічні та ранкові години посилений приток тепла сприятиме утворенню туманів, місцями спостерігатиметься ожеледиця.

В середині тижня на Черкащину чекає невеличке похолодання. Нічна температура знову знизиться до 2-4º морозу, а денна ледве буде дотягувати до 1-3º тепла.

Наприкінці тижня в наш регіон прорвуться атмосферні фронти, тож чекаємо на періодичні невеликі опади, причому дощ може переходити у мокрий сніг та сніг. Посилений вітер додаватиме дискомфорту. Температурний фон коливатиметься від 1º морозу до 3º тепла. Тобто продовжить панувати така собі «європейська» зима і температурний фон відповідатиме більше кінцю листопада.

За синоптичними розрахунками, на похолодання можна розраховувати після 20 грудня, проте, уважно слідкуємо за прогнозами.