Голова Черкаської обласної ради, аграрій та землевласник Анатолій Підгорний продовжує скуповувати нерухомість в області.

Про купівлю двох земельних ділянок у стало відомо із суттєвих змін у декларації, внесених 17 грудня.

Згідно з документом, Підгорний придбав 3 000 “квадратів” у Здобутку Тальнівського району Черкаської області. Вартість покупки – 240 тисяч гривень.

Посада голови облради майже рік була вакантною. 29 жовтня на позачерговому засіданні сесії Черкаської обласної ради мінімальною кількістю голосів був обраний її новий керівник – Анатолій Підгорний. Увагу суспільства тоді привернула декларація чиновника. Як виявилося, Підгорний – людина дуже заможна, знаний у своєму регіоні аграрій. У його власності перебуває кілька фермерських підприємств: “Терра – Украгро”, “Тальне-Агрохім” та АТ “Сіріус Агротрейд”. Усі з пропискою в місті Тальне Черкаської області, звідки родом Підгорний.

Згідно із декларацією, оприлюдненою на сайті НАЗК, за 2018 рік новий голова Черкаської обласної ради задекларував понад три мільйони гривень доходу, не враховуючи прибутків дружини. Готівкою зберігає 878 тис. грн. Родина Підгорного орендує понад 300 гектарів землі на Полтавщині та володіє орієнтовно 50 га на Черкащині (переважно в рідному Тальнівському районі). Окрім того, Підгорні заявили про три житлових будинки, квартиру, два нежитлових приміщення, чотири легкові автівки та сільгосптехніку: трактори і комбайни.

Тільки у Тальнівському районі подружжя, згідно з декларацією, має 48 земельних ділянок. Тепер їх рівно 50.