ВО «Батьківщина» активно веде переговори з чинними депутатами-мажоритарниками, щоб вони організовували і формували команди на місцевих виборах-2020. Зокрема, нардеп Антон Яценко може очолити черкаський місцевий осередок партії Юлії Тимошенко.

Інформацію про переговори, поширену нардепом від «Слуги народу» Олександром Качурою, підтвердив LIGA.net сам Антон Яценко.

Наразі Антон Володимирович, обраний від 200-го виборчого округу (з центром у м. Умань) представляє партію «Відродження», а у Верховній Раді входить у депутатську групу «За майбутнє».

19 грудня Верховна Рада України ухвалила Виборчий кодекс, яким скасовується мажоритарна складова виборчої системи. Натомість запроваджуються так звані відкриті партійні виборчі списки: уже на наступних виборах виборці голосуватимуть одним бюлетенем і за ту чи іншу партію, і за певного кандидата у її списку (точніше, в його регіональній частині), якому вони найбільше довіряють.

Станом на сьогодні обласну організацію ВО «Батьківщина» очолює міський голова Черкас Анатолій Бондаренко. Однак він неодноразово публічно заявляв, що більше відданий місту, де є мером, ніж своїй політичній силі.