Солодкі гостинці та необхідну техніку сьогодні, у день Святого Миколая, подарували дітлахам Черкаського навчально-реабілітаційного центру «Країна добра».

З вітаннями та подарунками до малечі завітав заступник голови облдержадміністрації Юрій Безщасний, інформує пресслужба Черкаської ОДА.

Нині у закладі навчаються 98 вихованців. Ще 12 дітей приходять на корекцію та реабілітацію. Такі послуги в Україні наразі надають лише два заклади: черкаський та львівський центр «Левеня». Надалі в закладі хочуть поступово збільшувати кількість дітей саме реабілітаційного відділення. Увагу приділяють й роботі з батьками. Втім, основним завданням педагогів та вихователів закладу, каже його керівниця, є адаптація дітей до загальноосвітніх шкіл.  У «Країні добра» функціонують дві дошкільні групи комбінованого типу для дітей з вадами слуху, зі зниженим слухом та з тяжкими порушеннями мовлення в поєднанні зі складними порушеннями розвитку (ДЦП, розлади спектру аутизму, синдром Вільямса, синдром Дауна). Шкільний підрозділ нараховує 14 класів. Реабілітаційний та освітній процеси в закладі забезпечують з півсотні педагогічних працівників.    – Ці чудові й неперевершені у своїй щирості діти, – каже Юрій Безщасний. – Здавалося б, це ми вітаємо їх з днем Святого Миколая, але натомість самі отримали незабутнє свято й заряд позитиву від них. Хочеться, аби мрії кожної дитини збулися. Ми ж, дорослі, будемо працювати над тим, щоб це дійсно так і було.  Принагідно діти «Країни добра» також підготували подарунки й захисникам України. Печиво та листи вони передали на передову.   Керівниця закладу Ірина Зганяйко провела гостям показову екскурсію закладом та показала, в яких умовах навчаються діти. За майже 5 років тутешнє приміщення майже повністю реанімували. Створили спальні осередки, перебудували класні кімнати й кабінети спеціального призначення. А ще у приміщенні зробили капітальний ремонт харчоблоку, їдальні, центрального входу, побудували сучасний, відповідно до європейських стандартів архітектурної доступності, пандус, центральні сходи. За два роки оновили матеріально-технічну базу, зокрема меблі, текстиль, посуд, сучасні технічні засоби навчання, комп’ютерну техніку та інше.