10 січня в Черкасах пройшов Різдвяний молитовний сніданок. На заході були присутні представники культури, депутати обласної та міської рад, представники виконавчої влади, громадських організацій, освіти, військові, військові волонтери та священнослужителі.

Про це розповідають організатори заходу – ГО Рух Реформації та Черкаська обласної Ради Християнських церков.

“Для нас важливо, щоб кожен присутній на цьому молитовному сніданку почув, що Бог приготував особисто для нього. А ще наша мета, щоб ті люди, яких ми запрошуємо на молитовний сніданок консолідували свої зусилля заради благословення нашого народу, благословення Черкащини. Ми хочемо, щоб всі учасники молитовних сніданків об’єднувалися навколо духовно-національних ідей”, – зазначив голова ГО Рух Реформації Валерій Бєляєв.

Під час молитовного заходу виконавці співали різдвяні пісні та вітали всіх присутніх зі святом. Священнослужителі читали Біблію на загал, а також разом з усіма присутніми, молилися за Україну та область.

На початку сніданку зі словами настанови до присутніх звернулися: голова ГО Рух Реформації, пастор Валерій Бєляєв, настоятель храму на честь св. рівноапостольських Кирила і Мефодія ПЦУ протоієрей Андрій Шиманович, настоятель парафії Покрови Пресвятої Богородиці УГКЦ отець Юліан.

“Такі зустрічі важливі тим, що вони демонструють консолідацію, ту єдність, яка існує між різними християнськими конфесіями та деномінаціями. Ніхто не приховує, між нами є різниця, і це очевидний факт. Проте ми не загострюємо ці протиріччя. Ми маємо те, що нас об’єднує, і якщо ми будемо фокусувати нашу увагу на цих речах, це буде дуже позитивно для нашої спільної справи, для проповіді Євангелія”, – зазначив настоятель храму на честь св. рівноапостольних Кирила і Мефодія ПЦУ протоієрей Андрій Шиманович.

Серед представників влади на заході були присутні: керуючий справами Черкаської  ОДА Олександр Шабатін, та міський голова Анатолій Бондаренко з заступниками Ігорем Волошиним та Юрієм Ботнаром, директор департаменту гуманітарної політики та освіти Черкаської міської ради Сергій Воронов, ексдепутат Черкаської обласної ради Любов Майборода.

“Різдво Христове – це дуже велике свято, і все, що відбувається в світі – це відбувається по волі Бога. І чим більше людей будуть це розуміти, особливо це стосується посадовців, тим, хто має вплив на громаду, тим краще для нашого суспільства. Бездуховні люди, вони нічого не досягнуть. Матеріалізм веде до погибелі світу і тому дуже важливо, щоб люди сповідували християнські цінності”, – зазначила Любов Майборода

“Такі події допомагають налагодити зв’язок із представниками духовності, у нас дуже багато спільного. Я вважаю, що ми є ті люди, які делеговані від цього зібрання для того, щоб продовжувати боротьбу за духовні, моральні цінності”, – сказав Сергій Воронов.

Захід також відвідав ректор ЧНУ ім. Б. Хмельницького Олександр Черевко, голова громадської ради при Черкаській ОДА Олег Скалько.

“Ми дуже часто чуємо слово “єдність” і воно лунає у всіх інституціях і інститутах, проте окрім слів потрібно завжди щось робити. Тому приклад єдності і є молитовний сніданок, куди приходять різні конфесії та різні люди, проте нас об’єднує одне: віра в Бога і те, розуміння того, що потрібно робити життя українців краще. Тому такий молитовний сніданок дуже важливий та прикладний”, – зазначив ректор ЧНУ ім. Б. Хмельницького Олександр Черевко.

“Молитовні сніданки говорять про те, що потрібно звернути увагу на духовну сторону нашого життя. Це чудове місце де можна ще раз послухати Слово Боже та помолитися. Я впевнений, що кожен громадянин України повинен знати Писання, і розуміти, що в ньому написано”,  – зазначив керівник громадської ради при Черкаській ОДА Олег Скалько.

Це вже третій обласний молитовний сніданок в Черкасах. Традиція проводити молитовні сніданки розпочалася у 2018 році. В найближчих планах Черкаського обласного Руху Реформації провести молитовний сніданок у Каневі.