Про стан забруднення повітря у Черкасах прозвітували у лабораторії спостережень за забрудненням атмосферного повітря Черкаського обласного центру з гідрометеорології. Найбільш забрудненим районом продовжує бути Дніпровський мікрорайон. Південно-західний мікрорайон залишається найчистішим районом міста.

Про це йдеться у результаті лабораторних спостережень Черкаського обласного гідрометцентру.

У порівняльному аналізі забруднення атмосфери використовуються середньорічні концентрації шкідливих речовин та комплексний індекс забруднення атмосфери (далі – ІЗА).

ІЗА за 2019 рік склав 7,22, що свідчить про високий рівень забруднення атмосфери в цілому по місту. У порівнянні з 2018 роком ІЗА збільшився у 1,1 рази за рахунок зростання середньорічних концентрацій по аміаку та формальдегіду.

Також зазначають, що у теплий період року рівень забруднення атмосфери у місті є найвищим. Найбільш забруднений мікрорайон – Дніпровський. У порівнянні з 2018 роком рівень забруднення у цьому районі та Південно –західному мікрорайоні суттєво не змінився. Проте у центрі міста у 1,5 рази зросли концентрації діоксиду азоту. Південно західний мікрорайон залишається найчистішим районом міста.