Фахівці під час планової ревізії фінансово-господарської діяльності Черкаського вищого професійного училище будівельних технологій за період з 1 січня 2015 по 31 жовтня 2019 року виявили фінансових порушень на суму понад 1 млн грн.

Про це інформує пресслужба Управління Північного офісу Держаудитслужби в Черкаській області.

Установою завищено потребу в бюджетних коштах на суму 621,68 тис. грн на виплату заробітної плати працівникам з урахуванням підвищення посадового окладу на 10% без проходження атестації як закладу третього атестаційного рівня, які було використано протягом березня 2016 року ‒ липня 2019 року.

Училище здійснило безпідставне нарахування та виплату премій за рахунок коштів, отриманих від виробничої практики учнів, що призвело до втрати фінансових ресурсів на загальну суму 102,80 тис. грн.

Утримано частину стипендій на ремонт приміщення Установи згідно з рішенням батьківського комітету без згоди одержувачів стипендій, що призвело до недоотримання коштів студентами на загальну суму 67,10 тис. грн.

Нараховано та виплачено в заниженому розмірі щорічну допомогу пільговим категоріям учнів для придбання навчальної літератури, що також призвело до недоотримання коштів на загальну суму 20,89 тис. грн.

Здійснено безпідставне нарахування та виплату учням «матеріальної допомоги на оновлення матеріально-технічної бази закладу», що призвело до втрати фінансів на суму 46,75 тис. грн.

Після завершення ревізії на адресу установи надіслано вимоги щодо усунення порушень та недопущення їх у подальшій роботі, попередження про неналежне виконання бюджетного законодавства та ініційовано застосування заходу впливу у вигляді зупинення операцій з бюджетними коштами.

За результатами проведеного заходу державного фінансового контролю щодо 2 посадових осіб училища складено протоколи про адміністративні правопорушення.