Черкаський міський голова прокоментував заяву Володимира Лашкула про необхідність збереження ФК Черкащина в Першій лізі України.

Про це повідомляє Дзвін.

«Міська рада готова до діалогу, проте ми хочемо, щоб він був відкритим і публічним, за участю засновників клубу Черкащина, багаторічного інвестора команди Володимира Лашкула та всіх депутатів міської ради. Щоб ми могли сісти за стіл і обговорити всі “за” і “проти” разом з громадою, адже це стосується бюджетних ресурсів», – наголосив Анатолій Васильович.

Утім, він також підкреслив, що місто не може брати участь у подібних проектах, як «один із пайовиків».

«Якщо місто погодиться на пропозицію засновників “Черкащини”, то лише на таких умовах, що клуб стане повністю комунальним. На всі сто відсотків. Щоб не було думок про якісь “оборудки”. А так команда стає комунальною, і логічно, що місто її утримує. Але у будь-якому разі подібні рішення міський голова не приймає одноосібно, все це мають обговорити депутати з громадою і лише потім визначитись. І хотів би додати, що Черкаська міська рада вважає розвиток спорту одним із пріоритетних завдань, щороку спрямовуючи на ці потреби значні ресурси, ми бачимо перспективу для міста, для престижу черкаського футболу, для розвитку фізичної культури у співпраці із футбольним клубом “Черкащина”. Проте в першу чергу засновники мають визначитись, як саме хочуть співпрацювати з міською громадою», – сказав Бондаренко.