Кабінет міністрів звільнив з посади заступника міністра соціальної політики Олега Коваля, призначивши на неї Бориса Лебедцова.

Відповідні розпорядження Кабміну №181-р і №187-р від 3 березня оприлюднені на офіційному урядовому порталі.

Борис Лебедцов три місяці був першим заступником голови Черкаської ОДА. Він був звільнений після призначення Романа Боднара.

Раніше він був депутатом Черкаської міської ради, куди обирався від “Фронту змін” та згодом поповнив ряди фракції “Партії Регіонів”.

Після виборів у 2015 році Лебедцов деякий час виконував обов’язки директора комунального підприємства “Готель Дніпро”. З його іменем пов’язаний скандал довкола спроби забудувати багатоперхівками частину Соснівки.

У поданій декларації, Лебедцов вказав 552,82 тис. грн доходів за 2019 рік. Зокрема, 93,97 тис. склала заробітна плата, 458,25 тис. – дохід від заняття підприємницькою діяльністю та 600 грн – дохід від відчуження цінних паперів.

У попередній декларації він вказував себе бенефіціаром ТОВ “Заріна Оригінал” (50%) і ТОВ “Маяк +” (100%). У цих компаніях він нібито працював директором безкоштовно, займаючи аналогічну посаду в ТОВ “Кьортіс Груп”.

Також Лебедцов вказав в декларації $ 25 тис. готівкою. Згідно з декларацією, Лебедцов не володіє ніяким рухомим або нерухомим майном.